Posted on

Bästa produkterna för ett friskt hår

Strävar du efter att få ett lenare hår? Eller kanske ett hår som ser friskare ut och som du inte behöver tvätta så ofta? Isåfall har du kommit rätt. Här kommer du kunna läsa om vilka produkter som är bäst för ditt hår. Det du kan börja med att tänka på när det gäller val av olika sorters produkter är att det ska vara så naturliga som möjligt. Det är lätt för oss att säga som jobbar varje dag med hår, så en enklare förklaring till vad naturligt är att produkten ska innehålla så få ämnen som möjligt. Det gäller inte bara hårprodukter utan egentligen allt som man ska ha på eller i sin kropp, att ju fler konstgjorda ämnen det är desto mer onaturligt och farligt är det oftast för kroppen.

Hårolja

Ett tips vi ofta ger våra kunder, som vi anser är en vana att använda, vilket det visar sig att det inte är, är hårolja. Det säljs otroligt många olika typer av håloljor, där vissa är riktigt bra medan vissa kan vara katastrof. Det är oftast dem billigaste som är sämst, vi brukar säga att man får vad man betalar för. De flesta testar även den billigaste varianten först innan de vet om de gillar de, och då får de oftast en negativ tanke om produkten och så vill de inte testa den mer. Men vi rekommenderar att du köper Björn Axéns Organic Oil, som är en organisk hårolja och är så naturlig för håret som det går att få. När ska man ta i håroljan då? Och varför ska man ha hårolja? Det är väldigt individuellt ifall om du behöver hårolja över huvud taget. Har du tjockt hår skulle vi rekommendera det, framför allt om det är ganska yvigt och frissigt. Det finns risk att det hår blir fettigt om du använder för mycket hårolja om du har tunt hår. Då blir håret stripigt och ser ganska ofräscht ut. Det är dessutom individuellt när du ska ta i håroljan, så det får du nästan testa dig fram till. Antingen tar man det när håret har torkat efter att man har duschat, eller så tar man det direkt efter att man har duschat när håret fortfarande är torrt. Hårolja gör att dina hårstrån blir lenare och att de inte skaver på varann, vilket kan göra att håret snabbare blir slitet och att hårstråna går av. Dock är det viktigt att tänka på att för mycket olja i håret kan som sagt göra det fettigt, så att ni tar med måtta. Två till tre droppar brukar oftast räcka, men givetsvis mer om du har tjockt eller långt hår.

Balsamspray

Vårt andra heta tips för ett friskare hår är balsamspray. Vi ska vara noga med att säga att det inte är en ersättning för balsam, för balsam måste du alltid använda för att få ett friskt hår. Men balsamspray kan man använda utöver det för att få ett lenare hår. Finns att köpa på Björn Axén som har bra kvalité på sitt sortiment.

Privacy Policy