Posted on

Do’s and dont’s inom hår 2017

Hänger du med i trenderna kring vad det är som är populärt att ha för frisyr år 2017? De lär du bli varse om när du snart kommer kunna läsa om vad det är som är inne i år. Do´s och dos´ts översatt till svenska är vad man ska och vad man inte ska göra. Givetvis finns det inte en person eller ett företag som bestämmer att det här är inne och det här är ute, utan det är flera olika faktorer som påvekar hur mode skapas och framförallt hur trender skapas. Det kan exempelvis bero på hur kändisar har sina håruppsättningar eller hur företag väljer att sina modeller ska ha för frisyrer.

Vilka är dem olika trenderna inom frisyrer år 2017?

Här nedan kommer du kunna läsa om vilken frisyr som kommer vara populär i år, och även anledningar till varför. Först ut har vi en frisyr som kallas ”Boyish Hair”, vilket översatt till svenska är ett pojkigt hår. Det är en hårfrisyr som passar dem flesta med höga kindben och skarpa käkben. Det är en frisyr som har kort, näst intill snaggat vid öronen och nacken och får sedan längre hår uppe på huvudet som är lockigt och lite ruffsigt. Riktigt hett i år!

Den andra trenden i år är ”Curl-Styling” som är ganska vanlig men har tidigare varit ganska ute. Nu har den kommit in igen. Det är ett långt hår, eller ett hår som iallafall går ner till nedre skuldrorna, som sedan är lockade i ganska täta och små lockar. Det är en blandning mellan afro lockar och långa så kallade ”hollywood” lockar. Något som många väljer att ha till vilket även är populärt är att färga håret i ombre, vilket innebär att man färgar ganska mörk brun färg uppe vid hårbotten. Sedan tonar man håret ljusare och ljusare ju längre ner man kommer, så att det vid topparna är blont. Det finns givetvis olika graderingar på ombren. Till sist så är det många som väljer att permanent-locka håret för att det alltid ska hålla sig ”curligt” och slippa lägga ner så mycket tid på att locka håret varje dag. Denna trend har kommit upp på grund av att många kändisar har valt att bära den, bland annat Rihanna. Den liknar lite 80-talet vilket har börjat komma tillbaka lite generellt inom mode.

 

Till sist med inte minst har vi ”Super Straight”, och här snackar vi rakt hår. Som du hör på namnet så är denna frisyr inte riktigt en uppsättning eller något, men den är minst lika tidskrävande som många andra. Det gäller alltså att ha spikrakt hår, vilket är svårt eftersom att man ser vågor lättare ju plattare det blir. Dessutom är det svårt att få det såpass platt, eftersom det kräver att man använder sig mycket av en plattång vilket i sin tur kräver att man måste ha i mycket medel i håret så att det inte tar stryk och går av på grund av den höga värmen.

Privacy Policy